Akupunktur og graviditet, fødselsforberedelse og barseltid

Akupunktur og gravidMange har stor glede og nytte av å bruke akupunktur når de er gravide.

Akupunktur er en av behandlingsformene i tradisjonell kinesisk medisin.  Behandlingen går ut på å bruke tynne nåler som settes i spesifikke punkter på kroppen. Utført av en akupunktør med solid utdanning, er dette en effektiv, trygg og bivirkningsfri behandling for gravide.

Behandlingen tar utgangspunkt i å skape balanse i kroppen og kan brukes gjennom hele svangerskapet, og etter at man har født. Akupunktur vil først og fremst rette seg mot å lindre symptomer, og gjøre kroppen din klar for fødsel og barseltid.

Vanlige plager å bruke akupunktur for når man er gravid er: svangerskapskvalme, sure oppstøt, bekken og ryggsmerter, forstoppelse/hemoroider, hodepine/migrene, søvnplager, slitenhet og engstelse.

Modningsakupunktur eller fødselsforberedende akupunktur, er en behandling der man bruker spesifikke punkter for å påvirke livmorhalsen slik at den blir mykere og mer moden. I tillegg brukes punkter for avslapning eller mer energi etter den gravides behov. For mange gir dette en lettere og raskere fødsel.

Vi starter med modningsakupunktur i uke 35-36, dersom du ikke har andre plager du trenger hjelp for tidligere. Under fødsel kan akupunktur brukes for å lindre smerter, eller for å sikre en god fremgang i fødselen. Mange jordmødre har kurs i å bruke akupunktur under fødsel og barseltid på sykehuset.

Akupunktur kan og brukes etter at du har født, enten bare for å styrke kroppen, eller for å hjelpe med ammeproblemer, utmattelse, søvnproblemer og barseldepresjon.

Det er viktig at du bruker en akupunktør med god kunnskap og erfaring med å behandle gravide. En akupunktør som og er jordmor vil være et godt valg dersom plagene dine er direkte knyttet til svangerskapet.

Cathinka Devor Lunde Akupunkturhuset logoAku-jordmor, Cathinka Devor Lunde, har en Bachelorgrad i akupunktur og er jordmor og sykepleier.  Hun jobber på Akupunkturhuset i Oslo sentrum, og kan hjelpe deg gjennom samtaler, veiledning og akupunktur.

Velkommen til Aku-jordmor for å finne en løsning på dine problemer og utfordringer som gravid.