Christiane

Christiane: ”Jeg har hatt fødselsangst så lenge jeg kan huske”

Gjennom svangerskapet gjorde jeg som gravide flest : fødekurs, ammekurs, samtaler med jordmor, samtaler med venner som har barn og leste alt jeg kom over på nettet – både det positive og negative. Da fødselen nærmet seg med stormskritt, følte jeg meg fortsatt ikke klar og angsten var på sitt verste. Da jeg 2 uker før termin ble tipset om En God Fødsel, tok jeg kurset på 2 dager i tilfelle junior hadde planer om å komme før. Sannheten er at jeg begynte jeg å føle meg rolige umiddelbart. For, når du leser på nettet, er alt utrolig oppskrytt og det er så fokus på at graviditet og fødsel skal være så vakkert og magisk. Jeg hadde ikke et vakkert svangerskap, så dette ble bare svada for meg. Jeg ville forberede meg så godt som mulig og da jeg alltid fikk høre «klarer jeg det, klarer du det» kjente jeg at jeg faktisk ble veldig sint. Det var da ikke DET jeg spurte om?! En God Fødsel gikk rett på sak. Dette gjør vondt – la oss PRØVE å gjøre det beste ut av det. Kurset er konkret, oversiktlig og lover deg ingenting. Og det er DET en gravid vil høre.

For første gang på nesten 10 måneder, forsto jeg plutselig hva det var kroppen min og jeg skulle gjennom. Jeg fikk enorm respekt for kroppen min og for hele situasjonen og det ga meg veldig mye ro. Jeg skjønte jo at det kom til å bli tøft, men jeg var plutselig ordentlig forberedt! Det som virkelig snudde ting for meg, var beskrivelsen og øvelsene på hvordan og hvorfor pusten er så viktig. Det kan jeg, per dags dato, si er grunnen for at jeg under fødselen klarte å holde hodet kaldt.
Grunnet svangerskapsdiabetes jeg fikk påvist uken før termin, ble jeg satt i gang på termin dato. Fra jeg ble satt i gang, tok det 39 timer før gutten min var ute. Det var lange 39 timer. Alle som har født, vet at når du står i det, glemmer du alt du trodde du skulle huske og alt du har forberedt deg på. Du får et slags sjokk på hvor vondt det faktisk gjør. Jeg glemte alt, utenom pusten, og avspenningen – takket være En God Fødsel.
Da jeg ble satt i gang, fikk jeg beskjed om at dette kunne ta tid og at jeg måtte smøre meg med masse tålmodighet. Tålmodighet er noe som jeg virkelig ikke har og kjente at dette kunne bli tøft. Men så begynte jeg å tenke på lydfilen, og da kom roen over meg igjen. Jeg ga meg selv full aksept for hva som skulle skje og jeg ville hjelpe kroppen min på best mulig måte ved å puste.

Hele fødselen startet rolig, frem til gutten min fortsatte å stange på vei ut og de bestemte seg til slutt for å ta han ut med vakuum. Han veide 4270 gram, var 53 cm lang, var rolig og helt perfekt. Jeg fikk mye skryt av jordmødrene i etterkant. Min kommentar på det, er enkelt : En God Fødsel.
Jeg kan på mitt sterkeste anbefale En God fødsel. Fødeangst eller ikke, dette er kurset som virkelig lærer deg hva en fødsel egentlig handler om og den kunnskapen vil du ikke være foruten. Dette er sannheten om fødsel. Lytt og bruk, anbefal eller gi i gave. Dette er en perfekt gave til en som skal føde.

Til slutt vil jeg bare få takke dere som har laget En God Fødsel. Dere aner ikke hvor mye dere har hjulpet meg. Dere skal vite at det settes enorm pris på at det finnes noen der ute som er villig til å hjelpe oss som er redde, nervøse og uerfarne. Uten deres hjelp vet jeg ikke hvordan det hadde gått – så tusen takk.