Inger Lise
Fødselhistorier

Inger Lise: Å få lov til å føde på denne måten, helt naturlig, er uten tvil det største jeg har opplevd

Jeg valgte å trene mentalt før denne fødselen fordi jeg hadde en veldig dårlig opplevelse av min første fødsel for to år siden. Da følte jeg meg helt fortapt i smertene. Det var en travel dag på fødeavdelingen og i tillegg ble det en langvarig fødsel, epidural, ingen pressrier, sugekopp og jeg mistet fullstendig troen på meg selv som fødekvinne. Denne gangen tenkte jeg at jeg ville og trene meg selv opp til å gjennomføre fødselen på en bedre måte.

Jeg lyttet til lydfilen før fødselen, ikke hver kveld, jeg fant ut at jeg husket den godt nok for meg selv etterhvert. Jeg lot også mannen min høre på den to ganger slik at han visste hva jeg skulle fokusere på. Da fødselen startet fokuserte jeg på pusten og på å slappe av. Å vite at hver ri er med på å bringe babyen nærmere deg er selvsagt, men det var absolutt ikke noe jeg tenkte på første gang. Nå fokuserte jeg på å la hver ri gjøre jobben sin best mulig, jeg skulle ikke hindre noe!

Under 3 timer etter at fødselen startet var jeg på sykehuset og i aktiv fødsel. Tre kvarter etter at jeg ankom sykehuset var jenten vår født! Det var en drømmefødsel på alle mulige måter og riene mine var skikkelig effektive og gode.

Jeg fikk  masse støtte av mannen min. Han visste hva han skulle si og gjøre og var bare så god å ha med seg hele veien.

Å få lov til å føde på denne måten, helt naturlig, er uten tvil det største jeg har opplevd. Tusen takk for et fantastisk godt verktøy!

Jeg skulle virkelig ønske alle gravide hadde hørt på denne lydfilen før fødsel.  Det er lett å tenke at  førstegangsfødende  ikke vil ha nytte av det fordi man ikke vet hva de går til…  Dere kunne kanskje fått utført en studie slik at dere hadde mer dokumentasjon i forhold til effekt? Jeg skulle i alle fall ønske jeg hadde trent mentalt før min første fødsel, men jeg fikk nok ekstra godt utbytte av det denne gangen siden jeg allerede hadde født en gang og visste hvor viktig det er å tenke og fokusere riktig under fødselen.

Hilsen Inger-Lise