Mental trening gir trygghet

Bytt ut engstelse og fødselsangst med avspenning og positive forventninger. I En God Fødsel – kurset vil vi hjelpe deg slik at du blir så godt forberedt som mulig. Kroppen husker det hjernen har lært. Du vet akkurat hva du skal gjøre, og oppnår på den måten kontroll.

Omtalt på

VG Nett logo - Tenk deg i fødemodus Side2 logo Radio Norge logo KK logo - Fødekvinner - Gjør som Petter Northug! VG Helg - Vil ta fødselen tilbakeFamilieklubben - Forbereder seg til fødsel med mental trening

Få kontroll over din egen fødsel med  mestring og trygghet. Det unike med vårt kurs er at du får helt enkle verktøy som bidrar til at DU får en bedre fødselsopplevelse. Det at du er positiv og tenker godt om din egen fødsel skaper gode forventninger og gjør at du stiller sterkere enn om du er engstelig og stresset.  

”Kurset vil kunne bidra til at fødekvinnen får økt tro på egne fødekrefter. Det vektlegger svangerskap/fødsel som en normal fysiologisk tilstand, hvor hver kvinne har medfødte ressurser til å klare å føde fram sitt barn. Ett flott supplement til ordinære svangerskapskontroller hos jordmor. Jeg vil anbefale filmen og verktøyet til mine gravide”.
Jordmor Nina Nylander
Jordmor Nina Nylander
Forebyggende Familieteam, Sykehuset Asker og Bærum
”Denne filmen kommer jeg til å anbefale alle norsktalende gravide som kommer i min vei. Her får de et konkret redskap å bruke i sin forberedelse til en normal og god fødsel. Veldig flott kombinasjon med tanketrenerens tips satt i sammenheng med hvordan jordmoren så fint forteller hva som skjer under fødselen. Lydfilen som følger med er også godt laget, og kommer til å bli flittig brukt av gravide.”
Jordmor Bippi Trovik
Jordmor siden 1991 - www.jordmorteamet.no
”Filmen er kortfattet og informativ, med fokus på fødsel som en normal hendelse. Dagens kvinner er opptatt av kontroll og mestring. Dette kurset kan bidra til at den fødende kan oppleve å få mer kontroll og ikke minst bedre kunne mestre egen fødsel. Som en ekstra bonus tror jeg jevnlig bruk de siste ukene før fødsel kan bidra til god avspenning og dermed kanskje bedre søvn.”
Jordmor Kathrine Kanebog
Jordmor Kathrine Kanebog Thorsen
Bedriftsjordmor og kommunejordmor i Harstad

Her forteller Marna Haugen Burøe (komikerfrue og fra Skal vi danse) om sin andregangsfødsel, etter keisersnitt ved første fødsel.

Gravid dame forbereder seg til fødsel med mental treningskurs«- Jeg skjønner ikke at kvinner tør å føde uten å ha trent mentalt først!»

Dette er et utsagn vi har hørt fra mange førstegangsfødende. Og det betyr blant annet at de som føder mentalt forberedt, har trent inn hvordan de skal møte riene avspent og hvordan de skal slappe av mellom riene.

I praksis betyr dette:
Mindre smerter, opplevelsen av å jobbe «med kroppen», trygghet og fødsels-selvtillit underveis, avslapping/søvn mellom riene, en forståelse av hvor du er i fødselsforløpet og god progresjon i fødselen.