Kristine
Fødselhistorier

Kristine: ”Jeg gråter så tårene spruter hver gang jeg får babyen på brystet og er ferdig med fødselen»!!

Det har for meg vært en god opplevelse så langt ift å anvende kurset deres til å trene meg opp mentalt til forestående fødsel. En slik metode er ikke noe nytt for meg, da jeg har anvendt mye meditasjon, medisinsk yoga og mindfulnes tidligere, for å styrke psyken og tilstedeværelsen i livet mitt, etter at vi mistet den ene tvillinggutten vår under forrige fødsel..

Det har vært en laaaaang reise for meg/oss, for å våge ta det store skrittet og bli gravid igjen etter dette traumet, og lenge trodde jeg ikke at jeg ville tørre få flere barn. Men mentale verktøy er supre hjelpemidler i slike prosesser, og de har hjulpet meg dit jeg er idag. Derfor fant jeg det naturlig og motiverende å forsøke dette også ift å forberede meg til å føde igjen. Jeg trodde lenge at et keisersnitt ville være eneste mulige alternativ for å kunne våge forløse babyen..men etter en omfattende prosess gjennom svangerskapet oppdaget jeg at en vanlig fødsel ville være den ultimate mestringsfølelsen, og en veldig viktig brikke for meg i det å gi slipp på gamle traumer og gå videre i livet. Jeg gjør derfor ALT jeg kan nå, for å være forberedt, mentalt tilstede og for å dempe frykten og redselen jeg innimellom kan kjenne på for at det skal kunne gå galt under fødselen også denne gangen. Sålangt hjelper dere meg godt på vei. Jeg gråter så tårene spruter hver gang «jeg får babyen på brystet og er ferdig med fødselen»!!!!!Det er utrolig sterkt og levende for meg, og de følelsene jeg kjenner da, gjør at jeg (med en god dose skrekkblandet fryd) gleder meg enormt til å få oppleve dette store igjen! Men redselen for å kunne oppleve «flashbacks» fra det grusomme som skjedde sist er jo absolutt tilstede. For det var virkelig en opplevelse fra helvete…Ønsket er derfor stort for å klare å rette opp dette inntrykket om å føde, og få erstatte dette traumet med en GOD mestringsopplevelse!!!

Fødselen:
Ja, nå er lille tulla født, og for en fødselsopplevelse!!!!!!
Jeg gikk gjennom en stor, lang og utfordrende prosess i forkant av fødselen, siden jeg mistet den ene tvilling gutten min under forrige fødsel, for 7 år siden. Jeg har slitt med fødselsangst og redsel for å bli gravid tidligere, og var svært usikker på om jeg våget å føde naturlig denne gangen. Spesielt siden det var selve fødselen som førte til at sønnen vår døde sist.

Jeg har gjennom årene fått mye god og riktig hjelp for å bearbeide dette traumet, og jeg har erfart hva riktig mentalt fokus, mindfulness, pust, medisinsk yoga o.l kan gjøre av det gode for mennesket! Dette førte til at jeg underveis i denne prosessen i svangerskapet kjente at det var riktig og viktig for meg å forberede meg mentalt på å føde! Jeg søkte rundt på nettet, samt forhørte meg blant andre mødre som har født etter å mistet barn, gjennom foreningen LUB, og flere hadde svært positive erfaringer med kurset deres! Derfor gav jeg det en sjanse, og det hjalp meg utrolig mye!!!
Bare det å lytte til lydfilen gjorde masse med meg, og tårene triller i strie strømmer hver eneste gang «jeg fikk barnet mitt på brystet»?

Jeg fokuserte på pusten…mentaliserte mitt «happy place»(som jeg kaller det), og økte bevisstheten rundt det å HVILE mellom riene!Så viktig, så viktig, men så fort å glemme, når man lett spenner seg i frykt for det som kommer..

Min samboer kommenterte flere ganger under selve fødselen, men også i ettertid , hvor rå jeg var på å puste «riktig», og fokusere på pusten, og bare på den! I forkant av fødselen bad jeg han også om å minne meg på pusten underveis i fødselen, dersom han merket at jeg holdt pusten, eller «hyperventilerte» e.l. Det var han veldig god til, og det var til stor hjelp for meg!!!

For å statuere et lite eksempel, så gikk jeg fra 5cm åpning til 10cm åpning/full åpning på rett i underkant av 1 time! Uten noen form for smertestillende!!!Kun via fokus på pust, hvile og mrntalisering! Noe jeg er ufattelig stolt av idag, og aldri hadde sett for meg var mulig i forkant av fødselen!!!!
Fødselen var en drømmefødsel, og jeg var svært tilstede i øyeblikket, fikk med meg hver ri, hver smerte, hvert pust og pes! Og det var helt rått!!!!! Følelsen da jeg endelig fikk lillejenta mi, helt frisk, helt perfekt og så utrolig vakker, på brystet mitt…slik jeg hadde mentaliserte og grått til så mange ganger før fødselen. .den følelsen kan ikke beskrives med ord!!!!! Jeg angrer ikke ett millisekund på at jeg valgte å føde på naturlig vis! Tiltross for et stort traumatisk tap tidligere..Mestringsfølelsen jeg har fått etter å ha klart dette, klart å gjennomføre det, klart å stått i det…Den er så utrolig verdifull! Spesielt når livet har vært så krevende som det ble etter å ha mistet gutten min. Nå føler jeg meg mer HEL igjen som menneske, som mamma!

Og jeg er evig takknemlig for at det finnes slike verktøy som dette, spm ksn hjelpe oss kvinner som har utfordringer og vonde erfaringer i forhold till fødsel og graviditet.

I evig takknemlighet…Tusen, tusen TAKK!