Melanie
Fødselhistorier

Melanie

Jeg er evig takknemlig for at fikk høre om En god fødsel da jeg var gravid. Jeg så filmen 2 ganger og begynte å høre på det mentale treningsverktøyet ca. 2 mnd. før termin. Jeg liker å ha et ritual jeg kan holde i når jeg skal inn i » et arbeid». Kanskje det er fordi jeg er skuespiller og er vant til å gå inn i roller? Å høre på lydfilen hver kveld, hjalp meg å glede meg over å snart bli mamma, samt å forberede meg mentalt til jobben min.

Siden jeg begynte tidlig med verktøyet, fikk jeg tid til å forberede både kjæresten min og meg. Sammen snakket vi om mine behov. Og under den første fasen av riene, gikk vi en tur og deretter på café. Jeg så på 2 filmer, mens kjæresten min lagde masse mat. Spagetti carbonara hadde jeg lyst på! Jeg fikk tid til å sove og ta et langt bad. Akkurat slik jeg hadde forestilt meg det.

Når riene ble kraftigere, greide jeg å puste gjennom dem, slik jeg hadde trent via lydfilen. Tenkte ofte på setningen: Pust, hendene avspent, kjeven avspent.. Det hjalp alltid.

Under hele fødselen, tenkte jeg  på ”premien” og så frem til å møte sønnen vår. Jeg pustet meg gjennom riene og forstod at vi skulle snart få se han! Når jeg kjente trangen til å gå på do, visste jeg at det var sønnen vår som presset på endetarmen og var på vei ut.

Verktøyet hjalp meg å være mentalt klar til å føde og å mestre smertene. Jeg var avslappet og var aldri bekymret og visste omtrent hvor langt jeg hadde kommet i fødselen. Jeg er overbevist om at jeg hadde hatt en vanskeligere, lengre og tøffere fødsel uten disse forberedelsene. Så tusen takk for all god hjelp og gode råd!

Alt godt fra Melanie