Vi er jordmor Tonje og mental trener Birgit og vi har et sterkt engasjement i å hjelpe kvinner til å få en god fødselsopplevelse.

Hvordan kom ideen til En god fødsel? Vi skal mange år tilbake i tid, helt til 2013 da Birgit holdt et kurs om hvordan mennesker kan bruke egne ressurser best mulig. Da spurte en kursdeltaker:

«Hvorfor er det ingen, med den type kompetanse som du har, som har integrert det i fødselsforberedelse?»   

Birgit visste umiddelbart at det ville være nyttig for de gravide og startet utprøvingen av et mentalt treningsverktøy til akkurat dette formålet. Målet var å lage et verktøy som skulle være svært enkelt å bruke, som skulle ta kort tid og samtidig gi GODE RESULTATER.

Da verktøyet var på plass, og kvinnene rapportere de samme resultatene, igjen og igjen – visste Birgit at nå var tjenesten klar. En god fødsel ble komplett da Birgit ble koblet med Tonje. Sammen har vi utviklet En god fødsel til det er i dag.

Vi mener at mental trening bør bli en del av fødselsforberedelsene til alle kvinner som skal føde.

Etter mange år med gode tilbakemeldinger og erfaringer har vi nå utført et Pilotstudie med støtte fra Den Norske Jordmorforening. Vi ser frem til å skrive en rapport og dele evalueringene som nå samles inn (høsten 2021)

Vi er like inspirerte nå som vi var i starten!

Fødselen er viktig for deg som skal føde, for din eventuelle partner, for parforholdet og for babyen.

En god fødsel fremmer god tilknytning og legger til rette for en god start.

En god fødsel – en god start på livet!

smilende baby holder finger i munn og har på en lue. ligger på fluffy teppe på gulvet

Mental trener Birgit

Birgit Semundseth er en sosial entreprenør. Hun har en sterk indre drivkraft til å finne nye løsninger på utfordringer som eksisterer i dag.

Hun har innført mental trening for gravide i Norge. På denne måten kan gravide forberede seg mentalt før fødselen starter. Mange år med praksiserfaringer viser at gravide får både en bedre graviditet og gode fødselsopplevelser.

Birgit er også ansvarlig for utviklingen av foreldrekurset Barnas Plattform. I kurset får foreldre enkle hverdagsverktøy som bidrar til at barn vokser opp med god psykisk helse. Kurset er kunnskapsbasert og kan omtales å ha forskningsmessig evidens. Les gjerne mer www.barnasplattform.no

Jordmor Tonje

Jordmor Tonje har erfaring fra sykehus, føde- og barselavdeling.

Hun har jobbet som privatpraktiserende jordmor og undervist på jordmorhøyskoler.

Hun har også holdt mange fødselsforberedende kurs både på norsk og på engelsk. Først og fremst har hun et stort hjerte for fødselsforberedelse som inkluderer mental trening.

Til daglig jobber hun som kommunejordmor. Hun er også Faglig rådgiver i Helseoversikt. I App`en finner du kurs 2 til redusert pris.