Om En God Fødsel – nettbasert fødselkurs

Velkommen til dette unike, nettbaserte kurset som tilrettelegger for at både du og eventuell partner blir godt forberedt til fødsel.

Birgit og Tonje

Jordmor Tonje forklarer deg enkelt hvordan du på best mulig måte blir motivert og klar til å føde. Hun vektlegger enkle arbeidsoppgaver som gir deg kunnskap og trygghet til å håndtere riesmerter og hvordan du forholder deg til fødselen.

Mental trener Birgit lærer deg om mental trening og hvordan du kan benytte deg av dette for å få en god fødselsopplevelse.

Den mentale treningen tar kun 10 minutter og gjøres om kveldene, rett før innsovning. Dette er like enkelt som det er genialt – vi vet at hjernen og kroppen samarbeider best når du har trent på forhånd! Via den mentale treningen vil du lære hvordan du jobber MED kroppen underveis i fødselen, i stedet for mot.

Jordmor Tonje og mental trener Birgit er opptatt av å bidra med løsninger på utfordringer som eksisterer i dag (sosialt entreprenørskap) Økt fødselsangst, økt antall keisersnitt uten medisinsk grunn samt et stort antall skremmende fødselshistorier som legges ut på nettet, er trender Tonje og Birgit vil være med på å snu.

Ved å legge til rette for at kvinner får gode fødselsopplevelser samt et fora for å dele de gode opplevelsene – ønsker entreprenørene å bidra til en bedre folkehelse for mor og barn.

Mental trener Birgit

Mental trener Birgit

Birgit Semundseth er en sosial entreprenør. Hun har en sterk indre drivkraft til å finne nye løsninger på utfordringer som eksisterer i dag.

Som Lisensiert Mental Trener har hun utviklet mental trening for gravide kvinner, slik at de gravide kan forberede seg mentalt før fødselen starter. Mange års erfaringer viser at gravide får på denne måten en bedre graviditet og gode fødselsopplevelser!

Birgit er også ansvarlig for utviklingen av Barnas Plattform. Et landsdekkende kurslederkonsept hvor foreldre får enkle verktøy som gir barn 3-12 år god selvfølelse og selvtillit, www.barnasplattform.no

Jordmor Tonje

Jordmor Tonje Wessel

Jordmor Tonje har erfaring fra sykehus, føde- og barselavdeling.

Hun har jobbet som privatpraktiserende jordmor og undervist på jordmorhøyskoler.

Hun har også holdt mange fødselsforberedende kurs både på norsk og på engelsk. Først og fremst har hun et stort hjerte for fødselsforberedelse som inkluderer mental trening.

Til daglig jobber hun som kommunejordmor. Hun er også Faglig rådgiver i Helseoversikt. I App`en finner du kurs 2 til redusert pris.

Kurset anbefales varmt av jordmødre og kvinner som har født både en, to, tre og flere ganger!

”Kurset vil kunne bidra til at fødekvinnen får økt tro på egne fødekrefter. Det vektlegger svangerskap/fødsel som en normal fysiologisk tilstand, hvor hver kvinne har medfødte ressurser til å klare å føde fram sitt barn. Jeg vil anbefale kurset og verktøyet til mine gravide”.

Jordmor Nina Nylander, Forebyggende Familieteam, Sykehuset Asker og Bærum