en god fødsel

Hvorfor vanngymnastikk er så bra for gravide

Når du er gravid endrer du naturlig tyngdepunkt i kroppen. Både hormonelle endringer, den voksende magen og de ekstra kiloene kan gjøre det vanskeligere å bevege seg like mye som før graviditeten.

Enten du vil forebygge plager, holde deg i form eller bevege deg mer vektløst fordi det er vondt å gå – så kan vanngymnastikk være utrolig godt.

Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter med moderat fysisk aktivitet minst 5 dager i uken. Vanngymnastikk er en av aktivitetene som er anbefalt.

Det tempererte vannet i bassenget gjør muskulaturen smidigere . Vektløsheten i vannet gir leddene avlastning , og er særlig gunstig for gravide med rygg- og bekkensmerter. Når man beveger kroppen i vannet gir vannet naturlig motstand som gjør at man får både utholdenhet- og styrketrening av flere muskelgrupper samtidig.

Det er lett å justere intensiteten selv  i treningen etter behov. De gravide står i bassenget eller henger i bassengveggen under øvelsene, og det brukes flyteelementer og musikk til treningen.

Etter treningsdelen blir det pust – og avspenningsøvelser som blir repetert hver kurskveld. De erfarne jordmødrene/instruktørene gir kursdeltakerne grundig innføring i mental trening og fødselens faser  med fokus på hvordan kvinnen skal jobbe med egne krefter og sin kropp i fødsel.

Kurset har meget gode tilbakemeldinger på treningseffekt, lindring av rygg- og bekkenplager, stressdemping og økt psykisk forberedthet til fødsel. Tilbakemeldingene fra kvinner som har født har også vært meget gode på stor nytte av treningen i fødselsarbeidet. Kombinert med mental trening.

I Bergen finnes det  et tilbud som mange gravide er meget fornøyde med. Vi etablerer samarbeid med gode alternativer, og hos jordmødrene  Ingrid Lid Nordø og Catharina Warchmin Mittelstadt  får du mulighet til dette unike kurset som styrker både kropp og sinn for gravide.

Mer informasjon og påmelding: gravidivann.no